Allt om julkalendern

Lär känna karaktärerna från Spåren i Snön

Dan före dan möter Funny pojken Chin-Wha som flytt från Karinen där en hänsynslös härskare, Impero, har låtit fängsla hans pappa. Med hjälp av Funnys magiska fingrar så färdas dom över havet för att leta efter pappan. I Karinen är det förbjudet att fira jul och Impero gör allt för att ta Funny och Chin tillfånga. “Spåren i snön” är en spännande berättelse för hela familjen och den första julkalendern på Spotify och youtube.

Funny:

Funny är en modig och nyfiken tjej, som bor i litet ett rött hus i kvarteret Äppelgränd. Hon är omtänksam och vill gärna hjälpa andra som har det svårt. Hon ser fram emot julafton, det är det bästa hon vet! Samtidigt kan hon inte sluta tänka på alla de barn som aldrig får några julklappar eller julmat. Som tur är har hon en magiska hemlighet som kan trolla fram ”nästan” vad som helst… Spelas av Josefine Götestam.

Chin:
Chin har flytt med sin mamma från Karinien, ett land lång borta. Där regerar en ondskefull härskare och folket svälter. Chin saknar sin pappa som är kvar i Karinien och skulle göra vad som helst för att få träffa honom igen. Spelas av Adam Portnoff.

Impero:
Impero är Kariniens ondskefulle härskare. Han styr landet med järnhand och skickar de som inte lyder honom till slaveri i gruvorna uppe i bergen. Han påstår sig vara är en god ledare men egentligen tar han allt som folket behöver till sig själv. Spelas av Staffan Götestam.

Wong:
Wong är Imperos närmaste man och knähund. Han tvekar inte att straffa de som inte lyder och gör allt för att hålla sin härskare nöjd. Spelas av Kim Sulocki.

Jangsun:
Jangsun är en kvinna av folket som avskyr Impero för vad han gjort mot hennes land. Hon är modig och tar tillbaka mat och förnödenheter från Impero och ger till svältande familjer. Spelas av Hedvig Lagerkvist.

Chan-Ma:
Chan-Ma är en klok gammal kvinna som bor i ett litet hus uppe i bergen. Hon har med sin visdom och läkande örter trotsat Impero och hjälpt många av hans slavar. Spelas av Hedvig Lagerkvist.

Den gamle mannen/ mannen:
Den gamle mannen är svag och saknar ett öga efter många års slavarbete i gruvan men han har inte givit upp! Med kämparglöd revolterar han mot Impero för att befria Karinien. Spelas av Ola Forsmed.

VET DU OM ATT MAN KAN LYSSNA PÅ JULKALENDERN PÅ SPOTIFY?

du kan lyssna här nedanför eller klicka dig in till listan på spotify

Dela gärna 

Julkalendern finns också Youtube

TITTA HÄR ELLER KLICKA DIG IN TILL YOUTUBE NEDAN

Dela gärna